Hos Cofoco Food er det ikke kun gastronomien der står i fokus, men også dét at støtte op om vigtige og relevante temaer i vores tid. Det var derfor ingen svær beslutning for os at indgå samarbejde med den danske filminstruktør Jeppe Kolstrup og det kreative produktionsselskab Fern, da de bad os levere catering til optagelserne på deres kortfilm APART og IMAGINE.MOVE.LIVE. Filmene handler netop om de psykiske følger af Corona-krisen blandt unge mennesker og om hvordan kreativitet kan forsone den adskillelse og splittelse, vi har oplevet det sidste år.

Vi er glade og stolte over at have leveret frisk og sund frokost til skuespillerne og crewet på de to film! Læs med nedenfor og tag et smugkig på filmene.

     Bæredygtig frokostordning

APART

Jeppe Kolstrup og Fern har skabt dansefilmen APART i samarbejde med dansere fra Den Kongelige Ballet, de to stjernekoreografer Rafael Bonachela (artistic director, Sydney Dance Company), den L.A.-baserede Jacob Jonas The Company (Kanye West, Alejandro González Iñárritu) og den engelske manuskriptforfatter Jack Wake-Walker. Filmen er skabt for Fountain House, et arbejdsfællesskab for psykisk sårbare unge.

“Lige nu er der for lidt fokus på de psykiske konsekvenser af corona-krisen – især blandt unge og her op til jul. Alt handler om mink, håndsprit og smittetal. Det betyder, at vi glemmer de psykisk sårbare unge. De har brug for støtte til at komme igennem en mørk tid ved fx at kunne mødes med andre unge, der er i samme situation. Det var en kæmpe hjælp for mig, da jeg selv havde brug for det. Derfor har jeg lavet den her film,” siger Jeppe Kolstrup til Fountain House, et arbejdsmæssigt og socialt fællesskab for psykisk sårbare unge.

“Vi forsøgte at illustrere de klaustrofobiske og fremmedgørende følelser af isolation, ensomhed og hudsult som mange unge – især de psykisk sårbare – føler under Corona-krisen. Men i sidste scene bryder de fri af isolationen, og i en drømmesekvens finder de sammen i en fejring af fællesskab og sammenhold. Filmen slutter med budskabet om at være stærke hver for sig – apart.” afslutter Jeppe Kolstrup i interviewet med Fountain House.

Se filmen her:

A P A R T from FERN. on Vimeo.

Læs mere her:

https://fountain-house.dk/

 

IMAGINE.MOVE.LIVE

Efter et år med massiv polarisering mellem sorte og hvide, kvinder og mænd, land og by og adskillelse af mennesker over hele verden forårsaget af Covid-pandemien, skal vi nu bruge vores fantasi og kreativitet mere end nogensinde til at bringe mennesker sammen igen.

Det er budskabet i en ny kampagnefilm fra Elliott Footwear – skabt af det unge kreative produktionsselskab Fern.

ELLIOTT FOOTWEAR – IMAGINE.MOVE.LIVE from Jeppe Kolstrup on Vimeo.

 

I filmen ser vi en ung mand og en ung kvinde i en lufttromme-duel. Det er en intens kamp, der står på fra tidlig morgen til sen aften. De unge trommeslagere nedstirrer hinanden, imens tromme-tempoet kontinuerligt stiger. Men pludselig begynder konturerne af to trommesæt at forme sig. For første gang under kampen smiler de to duellanter til hinanden. De fortsætter den intense trommeduel, alt imens de, indtil nu, usynlige trommesæt tager form. Filmen slutter med pay off’et:

Imagine together, move together

Filmen er et billede på, hvordan vi med fantasi, kreativitet og viljestyrke kan hele arrene efter et år med splittelse og adskillelse.

De to unge virksomheder bag kampagnen bruger begge deres fantasi og kreativitet til at arbejde for en bedre fremtid. Elliott Footwear var det første sneaker brand i verden, der skabte klimaneutrale sneakers. Fern er et af ​​de første kreative produktionsvirksomheder i verden, der producerer klimaneutrale film og stillbilleder.

 

Filmens instruktør, der også er medstifter og creative director hos Fern, Jeppe Kolstrup, fortæller:

”2020 har været et år med adskillelse og splittelse. Den eneste måde, vi kan komme videre på og finde hinanden igen, er ved at bruge vores fantasi og kreativitet. Vi mennesker er de eneste skabninger på planeten (så vidt vi ved), der er i stand til at forestille sig en bedre fremtid. Så lad os bruge vores unikke fantasi og kreativitet til at bringe folk sammen igen, så vi kan arbejde for en bedre fremtid – sammen.”

 

Om samarbejdet siger grundlæggeren af ​​Elliott Footwear, Sam Carew:

”Hos Elliott Footwear har vi lavet to projekter med Fern. På begge projekter var det en stor fornøjelse at opleve, hvordan projektets kreative natur er gået hånd i hånd med en kompromisløst klima- og miljøbevidsthed. Hele fundamentet for Elliott Footwear er bæredygtighed. Derfor er det perfekt, såvel som praktisk, at arbejde med et talentfuldt kreativt produktionsselskab, der er i 100% i sync med vores værdier. ”

Produceret med reduceret klimaaftryk

Climate score: 95.83 %
Total carbon footprint estimated: 2595 kg
Total amount CO2 compensated: 6,76 tonnes
Læs hele klimarapporten hér.

 

Vi i Cofoco Food er super stolte over at støtte op omkring og levere sund og bæredygtig mad til denne slags projekter. Tak til begge crews for et fantastisk samarbejde!