Nyheder 19.12.19

Bæredygtig mad

Hos Cofoco Food er vi stolte af ikke kun at servere sund og lækker mad, men også bæredygtig mad. Vi leverer bæredygtig mad, fordi vi lever i en tid med store klimaproblemer, og hos Cofoco Food mener vi, at alle har et ansvar for at ændre på den negative udvikling. Vi ved også godt, at ingen kan ændre verden på en dag, men selv de små ting tæller. Derfor har vi hos Cofoco Food valgt at gøre vores hverdag lidt mere bæredygtig med forskellige tiltag. Nogle af de ting, vi arbejder med, er blandt andet energi fra solceller, at mindske madspild og brug af bæredygtige fødevarer.

Solceller

Det største af vores bærdygtige tiltag er en investering i solenergi. Vi har indgået et partnerskab med solenergiselskabet Better Energy, og får nu elektricitet til os via en seks hektar stor solcellepark, der ligger i Nees i Vestjylland. Vi får så meget energi herfra, at vi faktisk er selvforsynende.

Madspild

Vi arbejder for at udnytte hver enkelt råvare optimalt, så der udledes så lidt madspild som muligt i vores køkkener. Vi arbejder hele tiden på at mindske madspildet yderligere og også derved servere bæredygtig mad. Derfor indgår vi også i samarbejder med internationale organisationer, som har store, bæredygtige visioner. Det internationale perspektiv er nemlig med til at give os en masse inspiration til, hvordan vi engagerer vores gæster og på den måde undgår endnu mere madspild.

Bæredygtige fødevarer

Vi prioriterer altid gode og bæredygtige råvarer. Det drejer sig om alt fra økologiske æg til fritgående grise og sågar den vand, vi benytter. På vores restauranter tapper vi dansk vand, filtrerer det og serverer det – nogle gange med tilsat kulsyre. På den måde sparer vi både på fragt af vand fra udlandet og på brug af plastikflasker.

Derudover støtter Cofoco Food også lokalmiljøet og gode mærkesager og har desuden indgået i flere samarbejder om en mere bæredygtig fremtid. Herunder REGA (Restauranternes garantiordning), og Carbon Free Dining. Alt sammen, så vi kan servere bæredygtig mad til alle vores restauranters gæster.Måske leder du efter vores cateringmenuer?
Se dem her