Nyheder 23.12.21

Cofoco Food, det bæredygtige valg

Vi lever i en tid med store klimaudfordringer. Hos Cofoco Food mener vi, at vi alle har et ansvar for at påvirke klimaet i en positiv retning, og at vi alle skal bidrage til en bæredygtig løsning. Derfor arbejder vi i Cofoco Food ud fra specifikke områder, hvor vi med større og mindre tiltag søger at sikre forandringer, der kommer alle til gode.

Klimavenlig energi og solceller på taget

Cofoco Food har inden for de seneste år investeret massivt i klimavenlig energi, fordi vi som virksomhed tager ansvar for gøre vores produktion så bæredygtig som mulig. I en ny type partnerskab med solenergiselskabet Better Energy er vi nu medejer af en solcellepark, der producerer så meget energi, at vi nu og i fremtidig vækst vil være selvforsynende med solenergi. 


Vi har investeret et tocifret millionbeløb i solcelleparken, som er på størrelse med ni fodboldbaner og producerer 30% mere elektricitet, end vi i dag bruger i hele Cofoco.

Ligeledes har vi fået installeret et solcelleanlæg på vores tag på Amager Landevej, og det betyder at årets nytårsmenuer er produceret mere klimavenligt end nogensinde, og det er vi meget stolte af.


Sæsonens råvarer på nytårsmenuen 2021

Der er mange gode grunde til at spise råvarer i sæson. At spise efter den danske sæson, minimerer tiden fra, at grøntsager bliver hevet op af jorden, og til sidst ender på din tallerken. Den tidsbesparelse betyder, at råvarerne er friskere, billigere og smager bedre! Derudover gør du noget godt for miljøet ved at spise råvarer i sæson, da disse ikke skal importeres udefra vores grænser. Vores kokke har selvfølgelig taget udgangspunkt i sæsonens råvarer da de sammensatte vores nytårsmenuer, der bl.a. indeholder jordskokker, knoldselleri, rødbeder, blåmuslinger og torsk – råvarer der alle er i sæson lige nu.

Cofoco planter et træ for hver menu du bestiller

For hver nytårsmenu du bestiller planter vi et træ.

På den måde støtter du vores kamp mod klimaforandringerne og hjælper til at genoprette skov og frugtplantager. Vi har også fortsat vores samarbejde med den britiske organisation ’Carbon Free Dining’, som betyder, at der plantes et træ til gavn for miljø og lokalbefolkning i Tanzania for hver solgte nytårsmenu.

Vi startede i Tanzania via samarbejdet med Green Earth Appeal, hvor vi hidtil har plantet knap 120.000 træer. Siden har vi udvidet vores træplantningsinitiativ til ry samarbejde med Reforestation LATAM i Veracruz, Mexico, hvor vi fik selskab af Riccos Kaffe. Målet er at plante op mod 300.000 frugttræer i Mexico.

Vi hader madspild

Vi arbejder for at udnytte hver enkelt råvare optimalt, så der udledes så lidt madspild som muligt i vores køkkener. Vi arbejder hele tiden på at mindske madspildet yderligere og også derved servere bæredygtig mad. Derfor indgår vi også i samarbejder med internationale organisationer, som har store, bæredygtige visioner. Det internationale perspektiv er nemlig med til at give os en masse inspiration til, hvordan vi engagerer vores gæster og på den måde undgår endnu mere madspild.

Menuer

Måltidsoplevelser med dig som vært

Måske leder du efter vores cateringmenuer?
Se dem her