Nyheder 26.03.21

Cofoco Food planter træer til fordel for klimaet

Træplantning er et af de allermest effektive tiltag mod klimaforandringerne, da skov og træer har den fantastiske egenskab, at de binder CO2. Derfor har Cofoco og Cofoco Food siden starten af 2019 plantet træer til fordel for klimaet.

Træplantning i Tanzania og Mexico

HosCofoco og Cofoco Food har vi siden starten af 2019 plantet træer til fordel for klimaet. Vi startede i Tanzania via samarbejdet med Green Earth Appeal, hvor vi hidtil har plantet knap 120.000 træer. I slutningen af 2019 udvidede vi vores træplantningsinitiativ med endnu et samarbejde, denne gang i regionen Veracruz, Mexico. Her har vi fået selskab af Riccos Kaffe, der ligesom os også er gået stærkt ind i kampen mod verdens klimaudfordringer. Målet er i fællesskab at plante op mod 500.000 frugttræer i Mexico sammen med vores ekspert Marcos Aguilar og initiativetReforestation LATAM.  

Hvis en skov dyrkes bæredygtigt, er der enorme miljømæssige fordele at hente. Når træerne nemlig er i vækst, sker der det helt naturlige,at skoven optager CO2. Skov og træer har i øvrigt også den fantastiske egenskab, at de binder CO2, så i stedet for at udlede kuldioxiden, bliver den der hvor den skal – i træerne! 

I mellemtiden er skovrydning en af de største trusler mod klimaet. Der ryddes f.eks. skov til agerbrug, græsning eller bebyggelse. Når man rydder så meget skov som er tilfældet i vores tid, sker der ikke kun det, at vi mister naturens mest effektive værn mod klimaforandringerne – træerne. Men skovrydningen medfører også, at der udryddes en lang række dyre- og plantearter for bestandigt. De kommer aldrig igen. Denne triste og menneskeskabte udvikling er noget, som ligger os meget på hjerte og derfor har vi som virksomhed besluttet at gøre alt hvad vi kan for at modvirke klimaforandringerne.  

Cofoco Food planter et træ for hver menu du bestiller

For hverpåskemenujulefrokostmenunytårsmenu I bestiller og for hver medarbejder, der tilmeldes vores frokostordning, planter vi et træ. På den måde støtter I vores kamp mod klimaforandringerne og hjælper til at genoprette skov og frugtplantager.   

Vi har også fortsat vores samarbejde med den britiske organisation ’Carbon Free Dining’, som betyder, at der plantes et træ til gavn for miljø og lokalbefolkning i Tanzania for hver solgte nytårsmenu. 

Klimavenlig produktion hos Cofoco Food

Vi har indenfor de seneste år investeret massivt i klimavenlig energi, fordi vi som virksomhed tager ansvar for gøre vores produktion så bæredygtig som mulig. I begyndelsen af 2018 tændte vi for 160.000 solcellepaneler ivores solcellepark i Nees i Vestjylland. Ligeledes har vi fået installeret et solcelleanlæg på vores eget tag, og det vil sige at alle årets menuer, frokostordninger, convenienceprodukter og meget mere er produceret mere klimavenligt end nogensinde.Måske leder du efter vores cateringmenuer?
Se dem her