Nyheder 25.11.19

Cofoco og Naturli’ går i samarbejde om serie af grønne færdigretter i kokkekvalitet

Vi ved, at første skridt i en madrevolution handler om at vise forbrugerne, at plantebaserede fødevarer kan smage mindst lige så godt, som de animalske retter, som de fleste af os er født op med. Og så skal maden være nem at gå til i en travl hverdag. Nem at få fat i – nem at tilberede – og til at betale. Det sørger vi alt sammen for med de nye produkter, som vi nu bringer til markedet sammen med Cofoco

Et fælles mål om at inspirere danskerne til at spise langt mere klimavenligt – og dermed plantebaseret – ligger bag et nyt og visionært samarbejde mellem Cofoco og Naturli’. Resultatet er en serie af grønne færdigretter i høj kvalitet, som snart lander i supermarkedernes kølediske, bliver solgt til de professionelle køkkener eller indgår i frokostordninger.

Det perfekte match på den grønne vej. Sådan er det med Cofoco og Naturli’ i et nyt samarbejde. Cofoco har mange års erfaring med at udvikle og sælge spændende retter i høj kvalitet gennem sine 12 restauranter, detailhandlen og frokostordninger. Naturli’ er first mover inden for udvikling og salg af plantebaserede fødevarer til detailhandlen – og er nu også med helt fremme med udvikling af grønne ingredienser. 

Resultatet af det nye samarbejde bliver er en serie af grønne færdigretter i kokkekvalitet. De første produkter er allerede færdigudviklet, og første række af færdigretter bliver fulgt op af salater, wraps og sandwiches. Alle produkterne er 100 pct. plantebaserede og skal sælges fra supermarkedernes kølediske, til de professionelle køkkener eller indgå i frokostordninger.

Vil inspirere danskerne til grønnere levevej

”Vi er begge drevet af at inspirere danskerne til at spise mere klimavenligt og dermed plantebaseret. Det vil vi gøre ved at byde på måltider, der viser, at plantebaserede retter kan smage fantastisk og være fyldt med gode proteiner. Vi kommer til markedet med en produktpallette af grønne måltider, som ganske enkelt ikke findes magen til på markedet og som der er en stor efterspørgsel efter,” siger Kåre Find Nielsen, CEO i Cofoco Food.

De første retter er danskernes foretrukne klassikere – blot i en 100 pct. plantebaseret udgave: Butter chicken, Pipfri rød karry, Lasagne og Chili sin carne. Et nyudviklet ærteprotein fra Naturli’ er her grundstenen. Ærteproteinet er lavet af europæiske ærter og tilberedt, så det smager mindst lige så godt som kylling – også med hensyn til bid og konsistens.  

Smagen i top – og så skal det være nemt

”Vi ved, at første skridt i en madrevolution handler om at vise forbrugerne, at plantebaserede fødevarer kan smage mindst lige så godt, som de animalske retter, som de fleste af os er født op med. Og så skal maden være nem at gå til i en travl hverdag. Nem at få fat i – nem at tilberede – og til at betale. Det sørger vi alt sammen for med de nye produkter, som vi nu bringer til markedet sammen med Cofoco,” siger Henrik Lund, direktør i Naturli’.

Produkterne henvender sig til mere end halvdelen af danskerne, som gerne vil spise mindre kød, og til dem, der helt har valgt den grønne levevej. 

”Vi har stor succes – både herhjemme og i udlandet – med vores 100 pct. plantebaserede Pipfri, som er baseret på vores unikke ærteprotein og kan bruges i stedet for kylling, og Hakket, som kan bruges til det samme som hakket oksekød. Det er helt oplagt, at disse stærke råvarer indgår i rækken af spændende færdigretter. Vores mål er at tilbyde forbrugerne og markedet grønne luksus færdigretter til en dagligdags pris. Her er et stort hul i markedet,” siger Henrik Lund.

Færdigretterne vil lande i prislejet 40-50 kr. i detailhandlen og rækker til 1-2 personer. Og her er tale om ægte færdigretter, hvor alt er med.

”Sunde, grønne måltider i kokkekvalitet og til en pris, der er til at betale. Det er konceptet, og det oplever vi, at der er stor efterspørgsel efter,” siger Kåre Find Nielsen fra Cofoco Food.Måske leder du efter vores cateringmenuer?
Se dem her