Netop kaffen er en stor prioritet for Cofoco. Derfor har vi investeret i verdens måske bedste kaffemaskiner fra Slayer og lagt tid og energi i at opstøve det bedste kaffe og de dygtigste ristere. Nu har vi dog taget det næste skridt – og købt en kaffefarm i Mexico, således at vi også kan producere vores helt egne bæredygtige kaffebønner!
Den mexicanske kaffefarm er beliggende i Teocelo-regionen. Vores mål er at producere den absolutte mest bæredygtige kaffe igennem mange forskellige initiativer og omstændigheder. Blandt disse er det for eksempel værd at nævne, at hele kaffefarmen er drevet af solcellepaneler, kaffen er skyggedyrket istedet for soldyrket for at skåne det naturlige økosystem og vi skaber kompost ud af det overskydende pulp fra kaffeproduktionen.
Lokalmiljøet skal også nyde godt af Cofoco Coffee. Derfor bliver komposten fra pulpen delt ud til lokale landmænd således det kan gavne deres landbrug og udover vores egen produktion supplerer vi med kaffe fra lokale kaffefarme, hvor vi for at støtte dem, og sikre kvaliteten betaler en højere pris end markedsprisen i Mexico.
På nuværende tidspunkt knokler vi for at få de sidste ting på plads, så kaffen fra vores mexicanske farm kan blive helt klar til salg. Derfor bliver der i kulisserne cuppet, testristet og samplet for at finde frem til den helt rigtige profil. Denne kaffe er helt særlig for os, da vi længe har villet finde en kaffe, som ikke bare smagte godt, men som også havde den helt rigtige profil, og nu kan vi endelige løfte sløret for lidt flere detaljer omkring kaffen.
Til detail bliver kaffen tilgængelig til både espresso og filterkaffe pakket i bionedbrydelige 250 g folieposer i en bæredygtig papæske med sværte lavet på biomateriale. Til foodservice og erhverv vil kaffen enten blive pakket i bæredygtige 1000 g poser eller i blive en del af vores vores refill-model, hvor du som kunde modtager enten 5,10 eller 15 kg kasser, som vi så tager retur og udskifter med fyldte hver uge eller 14. dag.