Nyheder 04.10.19

Makkerpar bag nyt kødalternativ i et partnerskab med Cofoco Food

Vi har hele tiden haft en ambition om, at vi ville producere selv, fordi vi vidste, vi kunne gøre det bedre selv. Vi ser en masse muligheder i produktet, f.eks. i fermenteringsmetoden, og nu kan vi bedre selv eksperimentere

Vi kan med stor glæde og stolthed præsentere vores nyeste partnerskab med de to iværksættere, der står bag et kødalternativ af lupinbønner og ærter.

Pengene bliver investeret i den produktion, som Foodture er ved at etablere på Amager Landevej ved Kastrup. Her producerer virksomheden sin egen version af indonesisk tempeh, som førhen blev produceret i Holland.

“Vi har hele tiden haft en ambition om, at vi ville producere selv, fordi vi vidste, vi kunne gøre det bedre selv. Vi ser en masse muligheder i produktet, f.eks. i fermenteringsmetoden, og nu kan vi bedre selv eksperimentere,” siger Christian Munch, medstifter og adm. direktør.

Foodtures produkt består af lupinbønner og flækærter, som fermenteres ved hjælp af en særlig type skimmelsvamp. Når produktionen kommer helt op i gear, vil kapaciteten blive 750 kilo om dagen, fortæller Christian Munch.

Foodture tæller tre medarbejdere, senest har selskabet ansat Erik Lautrup Nielsen som produktionschef, der tidligere har været ansat i den Løgismose Meyers-ejede fødevarefabrik Nordhavn Manufactory. Holdet har brugt de sidste tre-fire måneder på at opbygge produktionen, og udover den rene variant består sortimentet desuden af en røget version, og flere krydrede varianter vil sandsynligvis følge, fortæller Christian Munch.

Foodture har tidligere udmeldt en ambition om at producere 40 ton i sit første produktionsår, og det er mere end realistisk, lyder meldingen. “Det kommer vi til at ligge meget over,” siger Christian Munch. Næste skridt er detailhandlen, som virksomheden planlægger at indtage i starten af 2020. Produktet bliver forhandlet i enkelte specialbutikker på nuværende tidspunkt.

Læs mere omkring Foodture og deres grønne rejse herMåske leder du efter vores cateringmenuer?
Se dem her