Opskrift Arbejdstid Tid i køkkenet 15 min.

Opskrift på hvide asparges med grov tartarsauce

Kan man servere tartarsauce til stegte hvide asparges? Svaret er ja, hvis du spørger os. Du kender sikkert den klassiske tartarsauce fra fish & chips, men den let syrlige sauce, lavet på kogte æg, cornichoner, kapers og persille, passer også perfekt til de hvide asparges – vårens måske vigtigste grøntsag.

Læs med og lav opskriften til din påskefrokost eller andre af forårets dejlige frokoster.

Sådan laver du stegte hvide asparges med grov tartarsauce

Grov tartarsauce

Hak alle ingredienserne groft, og vend dem forsigtig sammen, smag til med salt og citronsaft, og giv eventuelt tartarsaucen lidt ekstra olivenolie.

Kan med fordel laves dagen i forvejen.

Stegte hvide asparges

Start med at skylle de hvide asparges grundigt. 

Skræl de hvide asparges. Det gøre lettest med en såkaldt tyndskræller. Læg aspargsen på et skærebræt, hold fast i toppen og skræl ned langs aspargsen til bunden. Drej aspargsen rundt indtil den er skrællet på alle sider. 

Skær ca 3 cm af bunden af hver asparges (den er for grov og ikke særlig rar at spise)

Varm en pande godt op med lidt neutral olie.

Når panden er rigtig varm steger du de hvide asparges ca. 2-3 minutter på hver side – sørg for at de får en god brun farve, da det er her smagen ligger.

Tag panden af varmen, tilsæt en spiseske smør og vend aspargesene i det brusende og smeltede smør.

Servering

Fordel de stegte hvide asparges på en tallerken og kom derefter den grove tartar sauce ovenpå aspargesene.

Skal Cofoco Food lave din påskefrokost for dig? 

Påskefrokost 2022

Lad Cofocos erfarne kokke bruge tiden i køkkenet, og pynt påskebordet med forårets lækreste påskeretter.




Læs mere