Start med at skylle de hvide asparges grundigt.
Skræl de hvide asparges. Det gøre lettest med en såkaldt tyndskræller. Læg aspargsen på et skærebræt, hold fast i toppen og skræl ned langs aspargsen til bunden. Drej aspargsen rundt indtil den er skrællet på alle sider.
Skær ca 3 cm af bunden af hver asparges (den er for grov og ikke særlig rar at spise)
Kom aspargesene i letsaltet kogende vand i ca. 3 minutter – de skal stadig have lidt bid, men samtidig være tilberedt. Kom dem derefter 2 minutter i isvand.
Her skal kun bruges ca 80 g, men mayonnaisen kan med fordel gemmes til dagen efter.
Pisk æggeblomme, eddike, sennep og salt sammen. Tilsæt olien lidt ad gangen indtil mayonnaisen samler sig. Afslut med den finthakket dild.
Kog æggene i 6 minutter i kogende vand. Kom derefter æggene direkte i isvand.
Pil forsigtigt æggene og stil til side.
Skær lidt af ender af citronen, og skær den herefter over på midten.
Kom de halverede citroner på en middelvarm pande i ca. 10 minutter til de er blevet karamelliseret og brune.
Kom de blancherede hvide asparges op på et fad. Skær forsigtigt de smilende æg over på langs og anret dem rundt på fadet. Fordel de håndpillede rejer ud over aspargesene og kom dildmayonnaisen i små klatter mellem rejerne og aspargesene.
Læg den stegte citron på fadet, og afslut med at drysse med karse, eller din yndlings-krydderurt.
Lad Cofocos erfarne kokke bruge tiden i køkkenet, og pynt påskebordet med forårets lækreste påskeretter.