Opskrift Arbejdstid Tid i køkkenet 45 min.

Opskrift på nødde- og porrepaté med svampe

Sådan laver du en cremet sellerisalat med knoldselleri

Skal der være flere vegetariske og grønne retter på dit frokostbord? Så server en lækker, lun og hjemmerørt nødde- og porrepaté med svampe, som du kan nyde sammen med friskbagt brød, eller alene.

Rens champignoner og selleri og skær dem i tern. Rens porren og skær den i tynde skiver. 

Steg knoldselleri, champignoner, porre og hasselnødder i lidt olie på panden ved middelhøj varme. Pluk rosmarin og timian og kom på panden sammen med grøntsagerne. Steg grøntsagerne indtil de får lidt farve og smagen kommer godt frem. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. 

Blend grøntsagerne sammen med æg, piskefløde, rasp, grofthakket persille og citronsaft. Massen skal ikke blendes helt fint, men skal have lidt grov konsistens. Smag til med salt og peber, hvis du synes. 

Kom patéen i et lille ildfast fad, smurt med olie, og pynt den eventuelt med skiver af porre og hele hasselnødder. Bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. 

Lad nødde-porrepatéen køle af, så den sætter sig lidt og server den på fad, så dine gæster kan skære af den ved bordet.Måske leder du efter vores cateringmenuer?
Se dem her