Opskrift Arbejdstid Tid i køkkenet 35 min.

Opskrift på salat med gule og røde beder, rygeost og valnødder

Til påske hylder vi vinterens sidste røde og gule beder med en skøn og frisk salat, hvor den ferske og dybe smag af bagte rødbeder og den lette, milde smag fra gule beder, komplimenteres skønt af en let fed fynsk rygeost og sprøde saltbagte valnødder. 

Server salaten til din påskefrokost eller andre af forårets dejlige frokoster. Opskriften er beregnet til fire personer.

Sådan laver du en salat med gule og røde beder, cremet rygeost, saltbagte valnødder, julesalat og rød skovsyre

Start med at koge bederne i hver sin gryde. Vær ikke bange for at koge dem helt møre. Tjek med en skarp kniv, ligesom du ville gøre med kartofler. 

Sigt vandet fra og lad dem køle lidt ned inden du smutter skindet af. Det gøres lettest med en tør og ren karklud – så sviner det ikke så meget. 

Skær derefter bederne i mundrette stykker og kom dem i hver deres skål.

Bag valnødderne i en 160 grader varm ovn i 10 minutter.

Kom sukker og eddike i en gryde og kog det ind til en lys sirup. Vend bederne i den lune sirup.

Skyl julesalaten og skær bunden af. Del den på langs og pluk bladene.

Anretning

Fordel bederne ud på et fad eller stor tallerken, hæld det overskydende sirup over retten

Med en teske. Fordel rygeosten ud mellem bederne med en teske. Sæt bladene af julesalat imellem bederne. De lune valnødder knuses over retten. Pynt med silke af frisk skovsyre 

Skal Cofoco Food lave din påskefrokost for dig? 

Påskefrokost 2022

Lad Cofocos erfarne kokke bruge tiden i køkkenet, og pynt påskebordet med forårets lækreste påskeretter.




Læs mere