Start med at koge bederne i hver sin gryde. Vær ikke bange for at koge dem helt møre. Tjek med en skarp kniv, ligesom du ville gøre med kartofler.
Sigt vandet fra og lad dem køle lidt ned inden du smutter skindet af. Det gøres lettest med en tør og ren karklud – så sviner det ikke så meget.
Skær derefter bederne i mundrette stykker og kom dem i hver deres skål.
Bag valnødderne i en 160 grader varm ovn i 10 minutter.
Kom sukker og eddike i en gryde og kog det ind til en lys sirup. Vend bederne i den lune sirup.
Skyl julesalaten og skær bunden af. Del den på langs og pluk bladene.
Fordel bederne ud på et fad eller stor tallerken, hæld det overskydende sirup over retten
Med en teske. Fordel rygeosten ud mellem bederne med en teske. Sæt bladene af julesalat imellem bederne. De lune valnødder knuses over retten. Pynt med silke af frisk skovsyre
Lad Cofocos erfarne kokke bruge tiden i køkkenet, og pynt påskebordet med forårets lækreste påskeretter.