Opskrift Arbejdstid Tid i køkkenet 45 min.

Opskrift på sprøde veganske quinoadeller

Quinoadeller er perfekte til en vegetarisk eller vegansk aftensmad, hvor du gerne vil servere en varm ret med masser af grøntsager. Og skulle der være nogle til overs fra middagsbordet, så egner de sig også rigtig godt til madpakken. Prøv disse sprøde, saftige og mættende grøntsagsfrikadeller med quinoa, squash, chili, persille og kørvel.

Opskriften på Cofoco Foods quinoadeller kan også bruges som inspiration til at tømme grøntsagsskuffen i køleskabet og være med til at mindske dit madspild. Du kan nemt udskifte den revet squash med f.eks. revet gulerødder, knoldselleri, kartofler, græskar eller andre rodfrugter.

Sådan laver du quinoadeller

Start med at koge quinoaen i 2 dl. vand med lidt salt. Lad det koge op, skru ned for varmen, og lad quinoaen småkoge i 13-15 minutter.

Hak rødløg, hvidløg og chili groft og steg det af i olivenolie. Når løgene er blevet bløde, kommer du sojaen i.  

Riv squashen på den grove del af rivejernet. Hak persille, timian og kørvel groft. Bland revet squash, stegte løg, hvidløg og chili sammen med persille, timian, kørvel og den kogte quinoa. Smag farsen til med salt, peber og citronsaft og saml det hele med kikærtemel. 

Konsistensen skal være fast og slippe dine hænder let. Sæt farsen på køl i et par timer eller natten over, så den kan sætte sig. 

Når du skal til at stege dine quinoadeller, kommer du neutral olie i panden og lader den blive godt varm. Form quinoadellerne tilpas store, så de kan blive dejligt sprøde og samtidig bløde indeni. Steg quinoadellerne i ca. 4-5 min. på hver side og giv dem til sidst 5 min. i ovnen ved 180 grader.Måske leder du efter vores cateringmenuer?
Se dem her