Instruktioner Arbejdstid 25 min

Opvarmningsvejledning til den klassiske påskefrokost 2022

INTRODUKTION

Udfyld tjeklisterne, så du sikrer dig, at har modtaget alle komponenter til din påskefrokost.

Læs hele vejledningen igennem inden du starter på at anrette og varme maden. Skulle der være noget galt med din levering, skal du henvende dig til vores callcenter på tlf. 31 25 24 05 — altså ikke der, hvor du afhentede maden eller til chaufføren. 

Vi anbefaler, at I serverer vores påskefrokost som en sharing-menu, hvor I anretter og serverer retterne fra kasse 1-3, så alle ved bordet kan dele og nyde maden sammen. Nyd til sidst de friske fromager, som du finder i den store kasse. 


Mangler din tjekliste?
Download den her



OPVARMNINGSVEJLEDNING

Opvarmningen tager udgangspunkt i en almindelig varmluftsovn. Tænd ovnen på 170°C Bring vand i kog i en stor gryde (3 l)


Hjemmebagt rugbrød og ølandsbrød
Varm begge brød i ovnen ved 170°C i ca. 15 min. Lad dem køle af. Skær begge brød i skiver lige inden servering.

LEVERPOSTEJ FRA HALLEGÅRD SLAGTERI, MED SOLBÆRSYLTEDE RØDBEDER OG STEGTE BØGEHATTE - KASSE NR. 1

TID I KØKKENET:
Ca. 20 min.

DET SKAL DU BRUGE:

  • Leverpostej
  • Solbærsyltede rødbeder
  • Stegte bøgehatte

VEJLEDNING:

Kom foliebakken med leverpostejen i en forvarmet ovn på 170°C i 15 min., sammen med bøgehattene i et ildfast fad. Vend den lune leverpostej ud på en pæn tallerken og kom varme bøgehatte ud over. 

Anret rødbederne oven på leverpostejen eller kom dem op i en skål. Nyd den på vores mørke rugbrød eller vores ølandsbrød. 

HØNSESALAT MED SOLTØRREDE TOMATER, GRØNNE ASPARGES OG CORNICHONER - KASSE NR. 1

TID I KØKKENET:
Ca. 5 min.

DET SKAL DU BRUGE:

  • Hønsesalat

VEJLEDNING:

Anret hønsesalaten i en pæn skål og drys med friskklippede kålskud. Nyd hønsesalaten på ristet rugbrød. 

TÆRTE MED PORRE, GRØNNE ASPARGES, VALNØDDER, FETA OG FENNIKEL - KASSE NR. 2

TID I KØKKENET:
Ca. 15 min.

DET SKAL DU BRUGE:

  • Tærter

VEJLEDNING:

Kom tærterne op i et ildfast fad, og sæt dem i ovnen i 8 min. Tag tærterne ud af ovnen og ud af folieformene og server på et pænt fad. 

OKSEMØRBRAD A LA CREME MED SVAMPE OG FRISK RAMSLØG OG RØD SKOVSYRE - KASSE NR. 3

TID I KØKKENET:
Ca. 15 min.

DET SKAL DU BRUGE:

  • Oksemørbrad
  • Svampe a la creme
  • Ramsløg og rød skovsyre

VEJLEDNING:

Sørg for at vandet er opvarmet til kogepunktet.

Put posen med svampe a la creme ned i gryden og skru ned, så vandet blot simrer. Lun svampe a la creme i 10 min. med låg på. 

Brun oksemørbraden 2 min. på alle sider, så den får en flot stegeskorpe. Sæt oksemørbraden op i et ildfast fad, og kom den i ovnen 8 min. Tag den ud og lad den hvile i 5 min.

Skær 1 cm. tykke skiver af oksemørbraden og kom dem op på et pænt fad. Tag posen med svampe a la creme op af vandet, og dup den af på et viskestykke. Klip forsigtigt et hul i hjørnet og hæld den varme svampe a la creme ud over kødet. Hak ramsløgene groft, og drys ud over sammen med den røde skovsyre. 

TIP: Man kan med fordel lune fadet i ovnen i ca. 2-3 min.

KARRYSILD MED GRØNNE TOMATER, SALTEDE KAPERS, ÆBLE OG ESTRAGON - KASSE NR. 3

TID I KØKKENET:
Ca. 5 min.

DET SKAL DU BRUGE:

  • Karrysild
  • Syltede grønne tomater
  • Frisk karse


VEJLEDNING
:

Anret karrysildene i en pæn skål. Del de syltede grønne tomater i både. Pynt af med lidt af den friske karse (ligger i den store kasse).

Nyd karrysildene på vores mørke rugbrød. 

GRAVAD LAKS MED RÆVESAUCE - KASSE NR. 3

TID I KØKKENET:
Ca. 5 min.

DET SKAL DU BRUGE:

  • Gravad laks
  • Rævesauce


VEJLEDNING
:

Anret den gravad laks på et pænt fad. 

Kom rævesaucen op i en lille skål og server.

Nyd den gravad laks på vores hjemmebagt ølandsbrød. 

HVIDE ASPARGES MED SMILENDE ÆG, REJER, DILDMAYONNAISE OG GRILLET CITRON - KASSE NR. 3

TID I KØKKENET:
Ca. 10 min.

DET SKAL DU BRUGE:

  • Hvide asparges og grillet citron
  • Æg
  • Rejer
  • Dildmayonnaise


VEJLEDNING
:

Kom de hvide asparges ud på et fad, og drys rejerne ud over. Fordel dildmayonnaisen med en teske mellem de hvide asparges. Del æggene på langs med en skarp kniv, og placer dem på fadet. 

Lad dine gæster smage retten til med lidt saft fra den grillede citron. 

YMERFROMAGE MED RABARBERKOMPOT OG SPRØD MARENGS - DEN STORE KASSE

TID I KØKKENET:
Ca. 5 min.

DET SKAL DU BRUGE:

  • Ymerfromage
  • Sprød marengs


VEJLEDNING
:

Tag ymerfromagerne ud fra køleskabet og tag låget af. 

Placer de sprøde marengs ovenpå fromagerne og server med det samme.



Måske leder du efter vores cateringmenuer?
Se dem her